Exproof Forklift Nedir? Nerede Kullanılır?

12-09-2023 17:12
Exproof Forklift Nedir? Nerede Kullanılır?

Son derece yoğun sevkiyatların yaşandığı küresel pazarlarda, ürünlerin ve malzemelerin taşınması ya da dağıtılması, işletmelerin başarısı kapsamında hayati önem taşır. Tam da bu noktada, ihracat için kullanılan geleneksel forkliftlerin yanı sıra, patlamaya dayanıklı forkliftler, özellikle tehlikeli ortamlarda güvenli ve verimli bir şekilde çalışabilme ihtiyacını karşılar.

Exproof Forklift Nedir?

Exproof (patlamaya dayanıklı) forkliftler, patlatıcı tehlike barındıran ortamlarda özel yapısı sayesinde güvenli bir şekilde kullanılabilen makineler olarak tanımlanır. Özellikle patlayıcı gazlar, buharlar ya da tozların bulunduğu tehlikeli çalışma alanlarında kullanılmak üzere tasarlanan exproof forkliftler, patlama riskini minimize ederek iş güvenliği standartlarının en üst seviyeye çıkmasına zemin hazırlar. Uluslararası güvenlik standartları çerçevesi göz önünde bulundurularak tasarlanan exproof forkliftler, kullanıcıların endüstriyel çalışma alanlarında üst düzey güvenlik önlemleri kapsamında taşıma ve yükleme işlemlerini gerçekleştirmeyi kolaylaştırır.

Exproof Forklift Özellikleri Nelerdir?

Exproof forkliftlerin kritik parçalarında, kıvılcım üretimini en aza indirmek için özel tasarım teknolojiler bulunur. Potansiyel patlama riskine karşı koruma sağlayan özel teknolojiler, kullanıcıların tehlikeli ortamlarda çalışabilmesini mümkün kılar. Üründe ayrıca, yüzey sıcaklığını düşük seviyede tutmak için soğutma ve izolasyon sistemleri de kullanılır. Bu sistemler patlayıcı gazların veya buharların tetikleyebileceği yüksek sıcaklıkların oluşmasını engelleyerek, güvenli bir ortam sağlanmasına yardımcı olur. 

Elektrostatik birikimin önlenmesi, patlamaya duyarlı ortamlarda statik elektrik enerjisi oluşumunun engellenmesi noktasında kriitik önem taşır. Exproof forkliftlerde kullanılan anti-statik yüzey kaplamaları, hareket ya da sürtünme nedeniyle oluşabilen statik elektriği nötralize eder. Ayrıca, patlayıcı maddelerin yüzeyde birikmesini engellemek için kullanılan özel kaplamalar, kalkan görevi üstlenenerek potansiyel riski engeller. 

Sızdırmaz yapı özelliğiyle de dikkat çeken exproof forklift, elektriksel bileşenlerin bulunduğu bölgelere çalışma ortamında olumsuz durumların oluşma riskini en aza indirir. Forklift sistemindeki elektrik kontrolü, özel kablolar kullanılarak daha güçlü hale getirilmiştir. Kontrolünüz dışında gelişen herhangi bir durumda bu kablolar, forkliftin patlamaya karşı direncinin artmasına zemin hazırlar. 

Exproof forkliftlerin bazı modellerinde, çevresel gaz ya da buhar seviyelerini takip etmek için sensörler bulunur. Kullanıcılar mevcut sensörleri takip ederek olası tehlikelerin önlenmesine katkı sağlayabilir. Uluslararası güvenlik standartlarına uygun olarak üretilen exproof forkliftler, genellikle UL (Underwriters Laboratories), ATEX (Atmospheres Explosibles) ya da IECEx gibi sertifikalara sahip olur. Forkliftlerin tehlikeli ortamlarda güvenli bir şekilde kullanılabileceğini onaylayan sertifikalar, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına da katkı sunar. 

Export Forklift Nerede Kullanılır?

Güvenli tasarımı ve standartlarıyla, tehlikeli ortamlarda çalışmaya olanak tanıyan exproof forkliftler, petrol - gaz endüstrisinde sıklıkla tercih edilir. Patlayıcı gazların fazla miktarlarda bulunduğu rafineri tesisleri, depolama alanları ve sondaj sahalarında, malzeme taşıma işlemini verimli şekilde yerine getirmek için exproof forkliftlerden faydalanmak son derece avantajlı bir yöntemdir.

Kimyasal üretim tesisleri, patlayıcı buharların ve gazların yaygın olarak bulunduğu alanlar olarak değerlendirilir. Exproof forkliftler kimyasal üretim tesislerinde kimyasal madde taşıma, depolama ve yükleme işlemleri gibi taşıma ve lojistik süreçlerinin gerçekleştirilmesi açısından tercih edilebilir. Yeraltı madenlerinde ve açık maden sahalarında da zaman zaman patlayıcı tozlar oluşabilir. Exproof forkliftler, patlama riski bulunan maden alanlarında özel tasarımlı dayanıklı yapısı neticesinde herhangi bir tehlikeli durum oluşturmadan rahatlıkla kullanılabilir.

Siz de endüstriyel alanlarda ihtiyaç duyduğunuz exproof forklift başta olmak üzere forklift, istif makinesi ya da akülü transpalet yedek parçalarını, Partsbul’un ayrıcalıklı hizmetlerinden faydalanarak satın alabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.