Forklift Çatalı

29-08-2022 16:01
Forklift Çatalı

Forklift çatalı tercihinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Forklift çatalı, forklift makinelerinde kullanılan, ürünlerin kaldırılma ve istiflenmesinde kullanılan bölümdür.
Bu nedenle de makinenin çok önemli bir parçasıdır.
Birçok forklift kazasının sebebi çatallardır. Doğru seçilmesi ve bakımı son derece önemlidir.
Çatalda aşınma, çatlak, kullanımı zorlaştıracak olağan üstü bir durum oluştuğunda çatal değiştirilmeli.
Düzenli kontrollerle bakımı yapılmalı.
 
Forklift Çatalı

Çatal seçerken nelere dikkat edilmeli?

·Öncelikle çatalın taşıma kapasitesinin doğru seçilmesi lazım. Forkliftinizin kapasitesi kaç ton ise, çatalınızın da kapasitesi aynı tonda olmalıdır. Aksi takdirde, çatal yükü taşıyamayacağı için sorun oluşacaktır.

·Çatalınızın uzunluğu nasıl olmalı? Ne tür ürünler taşıyacaksınız, ürünlerin ebatları nelerdir? Bu soruların cevaplarına en uygun ölçüde çatalı seçmelisiniz.

·Çatalınızın türü ne olmalı? Bunun için forkliftin el kitabına bakarak, pin, civatalı, fem, dın, terminal West vs gibi çatallardan seçmelisiniz.

·Çatal taşıyıcısının yüksekliği nedir? Bu yüksekliğe uygun çatal seçmeniz gerekiyor. Örneğin FEM çatallarında 5 farklı taşıma yüksekliği özelliği vardır. DIN ve FEM gibi tek bir standart yüksekliğe sahip olmayan çatallarda bu durum dikkate alınmalıdır.

Çatala ekstra donanım takmak gerekir mi?

Sıvı yüklü kırılan ürünler taşıyorsanız şok emici pedlere, ürünleri taşırken anında tartmak istiyorsanız sabit teraziye, iki paleti aynı anda yüklemek için teleskopik çatala, kayma ihtimali yüksek olan ürünleri taşıyorsanız da kaymayı önleyici kaplamalara ihtiyacınız vardır. İhtiyacınıza göre bunlardan birini ya da bir kaçını çatalınıza takabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.