Forklift Güvenlik İkaz Işıkları

15-08-2022 16:04
Forklift Güvenlik İkaz Işıkları

Depo Alanları Nasıl Emniyetli Hale Getirilir?

Depo gibi insan ve makinelerin bir arada olduğu alanlarda güvenlik son derece önemlidir. Ne kadar çok önlem alınırsa, o kadar az iş kazası meydana gelir.

Gelişen teknoloji, yaşanmış tecrübelerle birlikte güvenlik önlem çeşitleri giderek artıyor.

Güvenlik levhaları, uyarı ikazları, yaya ve araç kullanım çizgileri ve emniyet ışıkları.

Bunlardan en etkilisi projeksiyon uyarı ışıklarıdır. Gürültülü ortamlarda sesli uyarı sistemlerinin duyulmama olasılığının aksine, fark edilme oranı daha yüksektir.

Projeksiyon Işığı Nedir?

Forkliftlerin veya endüstriyel temizlik makinalarının ön, arka ve yan bölgelerine monte edilirler. Genel olarak forkliftlerde uyarı ışıkları için önceden delinmiş bölgeler vardır. Emniyet ışıklarında bağlantı aparatı vardır. Bu sayede kolayca bağlanabilirler.

Bu ışıklar, araçların etrafında çalışan ve ya bulunan kişilere bilgilendirmek ve uyarmak için kullanılırlar. Yayalar için güvenli bölge alanı sağlamak, aracın hangi yöne gideceğinin bilgisini verirler.

Ne Tür Projeksiyon Uyarı Işıkları Vardır?

Ok ışıklar makinenin gideceği yönü gösterir. Yay şeklinde olanlar ise, makinanın arkasına yay şeklinde bir görsel ışık düşürür. Böylece arkadaki güvenli alan belli olmuş olur.

Yan tarafa monte edilen emniyet ışıkları ise, aracın her iki yanına ışık yansıtarak güvenlik bölgesi için ışık yansıtırlar.

Ön, arka ve yan ışıklar aynı anda kullanıldığında tam güvenlik alanı oluşturmuş olurlar. Yayalar ve diğer çalışanlar güvenli bölgeyi rahatlıkla görmüş olurlar.

Bir de trafik levhalarına benzer ışıklar vardır. Bunlarda trafik levha görsel şekillerini yansıtarak uyarıda bulunurlar.

Emniyet ışıklarında renk seçenekleri mevcuttur. Yeşil, kırmızı ve mavi. Genelde mavi iç mekanlarda ve beton zeminlerde kolay görünmesi nedeniyle tercih edilir. Kırmızı insanlarda uyarıyı ve dikkati çağrıştırdığı için tercih edilir.

Partsbul.com daki güvenlik ikaz ışıkları için lütfen tıklayınız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.