Forklift Lastiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

05-09-2023 18:08
Forklift Lastiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Forklift, depolama alanlarında kullanılan en önemli istif makinesi çeşitlerindendir. İnsan gücüne ihtiyaç kalmaksızın yüklerin istiflenmesi, taşınması amacıyla kullanılır. Özellikle sanayideki üretim tesislerinde, depo ve hangarlarda, şantiyelerde, mağaza gibi kapalı alanlarda sıklıkla tercih edilir. Makine, farklı uygulama alanlarında çalışanların iş yükünün önemli ölçüde azaltılmasını sağlar. Böylece, zamandan kazanç sağlanarak çalışanların verimliliğinin artırılmasına yardımcı olur. Ayrıca, dayanıklı yapısıyla iş güvenliği açısından işletmelere de önemli avantajlar sunar.

Forklift makineleri sadece iş güvenliği ya da yükün taşınması amacıyla kullanılmaz. Aynı zamanda hem verimlilik, fonksiyonellik hem de yüksek performans açısından bu makineler önemli özelliklere sahiptir. Ancak, makineden istenilen verimliliğin alınması için forklift mekanizmasının ve her bir parçasının kusursuz çalışması, doğru lastik seçiminin yapılması önemlidir. Bu bağlamda, forklift lastiği seçiminde dikkat edilmesi gerekenlere gelin birlikte bakalım.

Forklift Lastiği Seçimi İpuçları

Forklift lastikleri makinenin performansı ve güvenliği üzerinde büyük öneme sahiptir. Makineye takılan lastik tipi çalışanlar için güvenliğin artırılmasını, bunun yanı sıra yüklerin verimli ve hızlı bir şekilde taşınmasını sağlar. Lastik seçiminde kullanım yeri, zemin, çalışma süresi, yük boyutu, makine modeli gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Makinenin kullanım ömrünün artırılması, performansının yükseltilmesi için doğru lastik tipini seçmek oldukça önemlidir. Havalı lastik, dolgu lastik, radial tubeless gibi farklı lastik tipleri arasından yük miktarı, çalışma süresi, çevresel koşullar, makine modeli gibi parametreleri dikkate alarak ihtiyacınıza uygun olanı alabilirsiniz. 

Çalışma Süresi

Çalışma süresi yük taşıma ile doğru orantılıdır. Uzun süren çalışma saatleri makinenin fazla kullanımını gerektirir. Bu nedenle, lastik seçiminde çalışma süresi etkili olan faktörler arasındadır. Uzun çalışma saatlerine elverişli olan, dayanımı yüksek lastikler forkliftin daha verimli kullanılmasını sağlar. Dolgu lastikler uzun çalışma süreleri için ideal bir seçenektir. Patlamaya ve inmeye karşı dayanıklı dolgu lastikler gün boyu yoğun kullanıma elverişlidir. Çalışma süresinin uzun süre olduğu, yükün fazla olduğu kullanım yerlerinde ise radial tubeless lastik çeşitleri tercih edilebilir.

Yük Miktarı

Forklift için lastik seçiminde makinenin yük miktarı dikkate alınmalıdır. Düzenli olarak taşınan ağırlıkların ortalamasına göre yük miktarı belirlenmelidir. Yük kapasitesinin fazla olduğu faaliyetlerde makinenin dengesinin sağlanması adına lastik tipi önem arz eder. Özellikle iş güvenliği açısından yük miktarına uygun, dayanımı yüksek lastik tipi seçilmesi gerekir. Yük miktarının fazla olduğu ağırlıklarda patlaması zor, zemin ile uyumlu, dayanımı yüksek lastik çeşitleri tercih edilmelidir.

Forklift Modeli

Makinenin kullanım yeri, motor tipi gibi özelliklerine göre farklı modelleri mevcuttur. Akülü ve dizel forkliftler olmak üzere farklı modellerde üretilen makinenin lastik tipi de türüne göre belirlenir. Genellikle akülü modellerde dolgu lastik tipi tercih edilir. Dizel modellerde ise çoğunlukla hava lastik kullanılır. Bu ayrım satın alma konusunda size yol gösterebilir.

Çevresel Koşullar

Çevresel koşullar forklift lastik seçimini etkileyen bir diğer faktördür. Makinenin çalışma zemini, yeri lastik seçiminde mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Dış mekanlarda, zorlu zeminlerde çoğunlukla havalı lastik tipi tercih edilir. Düz zeminlerde veya kapalı alanlarda ise dolgu lastik tipi kullanılır. Forkliftin kullanılacağı ortama göre lastik tipini belirlemek gerekir. Böylece, makinenin fonksiyonel şekilde kullanılabilmesi için lastik ömrünün daha uzun olması sağlanabilir, yatırım maliyetleri de azaltılabilir. 

Siz de forkliftin düz zeminde ya da zorlu alanlarda kullanımını kolaylaştırmak için ihtiyacınıza uygun lastik çeşitlerini Partsbul aracılığıyla temin edebilir, aradığınız ürünlere kolay ve hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.