Forklift Lastik Seçimi ve Bakımı

29-08-2022 16:41
Forklift Lastik Seçimi ve Bakımı

Forklift lastiği, makinenin sağlıklı çalışmasını sağlayan en önemli parçalardan biridir. Bakımı da bu nedenle önemlidir.

Lastiklerinizi değiştirmediğinizde ne olur?

Lastiğinizin havası yeterli değilse ya da aşınmışsa, forkliftin güvenli sürüşüne engel olur. Böyle bir durumda başta forklift operatörü olmak üzere, ciddi yaralanmalara ve kazalara sebep olabilir. Aşınmış lastikler ayrıca araçta aşırı titreşime sebep olurlar.

Lastikler ne zaman değiştirilmelidir?

Lastikler rutin bakımlarda kontrol edilmelidir. Çünkü, değişim için kesin bir zaman dilimi yoktur. Ürünün maruz kaldığı koşullara göre aşınma süreci hızlanabilir. Örneğin, kullanılan zemin, sürücünün kullanım şekli, ne sıklıkta ve şartlarda yük taşıdığı, ortam sıcaklığı.

Lastiklerin uzun ömürlü olmasını sağlamak için neler yapmalı?

Aracı kullanırken aşırı hız, ani dönüş veya ani kalkışları yapamaya özen gösterilmeli. Lastiklerin doğru şekilde şişirilmiş olduğundan emin olmalısınız. Özellikle pnömatik lastiklerde bu kontrolün aylık yapılması şarttır.

Dolgu lastiklerde ne zaman değişim yapmak gerekir?

Dolgu lastiklerde 60-J diye bir çizgi vardır. Bu noktaya kadar lastiğiniz aşınabilir. Bu noktaya gelindiğinde ise lastiğinizi değiştirmeniz gerekir.

Lastikler hem güvenlik açısından son derece önemlidir hem de ciddi maddi zararlara sebep olabilir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.