Forklift Yedek Parçaları Nelerdir?

08-09-2023 17:14
Forklift Yedek Parçaları Nelerdir?

Forklift, ağır yüklerin taşınması, istiflenmesi amacıyla kullanılan iş makinesidir. Farklı sanayi kollarında, satış mağazalarında, inşaat sektöründe yaygın olarak tercih edilir. İstif makinesi olarak ifade edilen forkliftlerin temel kullanım amacı yük taşımaktır. Makine yaklaşık olarak 40 ton ağırlığa kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. 

Forkliftler depolama, sanayi sektörü gibi pek çok iş kolunda ihtiyaç duyulan makinelerdir. İstif makinesi; şantiye, depo, gümrük, ambar, liman, fabrika, antrepo gibi farklı ortamlarda kullanılmaya uygun üretilir. Makinenin üretiminde kullanılan yedek parça ve ekipmanlarla forkliftin mekaniği oluşturulur. Farklı parçalardan oluşan bir sisteme dayalı üretilen forkliftin yüksek performans sergilemesi için mekanizması, yapısında kullanılan ekipmanlar büyük önem taşır. 

Makinenin uzun süreli kullanım açısından dayanımı yüksektir. Ancak, her makine gibi düzenli bakımı yapıldığında forkliftlerin kullanım ömrü daha fazla uzatılabilir. Özellikle iş güvenliği ve verimlilik açısından makinenin düzenli bakımının yapılması, yedek parçalarının kontrol edilmesi gerekir. Makinenin verimliliğinin düşmesi veya arızalanmasının temel sebeplerinden biri bakımının düzenli yapılmaması olabilir. Bu nedenle, forklift yedek parçalarının düzenli takibinin yapılması, bozulduğu durumlarda değiştirilmesi önemlidir. Makinenin düzenli periyotlarla bakımı yapıldığında forkliftin sistem ve parçalarındaki verimlilik artırılabilir. Ayrıca, olası arıza riskleri daha kolay tespit edilerek yedek parçalar değiştirilebilir. 

Forklift Yedek Parçaları

Forklift yedek parçaları, makinede arıza meydana geldiğinde orijinal parçanın yerine kullanılması gereken ürünlerdir. Makine yedek parçalar açısından oldukça geniş ürün yelpazesine sahiptir. Garantili, ambalajlı, belirli kalite çerçevesinde üretilen ekipmanlar yedek parça olarak tercih edilmelidir. Fiyat performans ekseninde seçilen yedek parçaların gerekli fonksiyonu karşılaması, yüksek performans sağlaması da önemlidir. 

Akü

Akü, makinenin en önemli parçaları arasında yer alır. Forkliftin elektronik sisteminin çalışması açısından akü tipi ve seçimi oldukça önemlidir. Makinenin kullanım yerine, ortamına, taşınan yük çeşidine göre akü tipi seçilmelidir.

Asansör Rulmanları

Asansör rulmanları, yük taşımak ve istiflemek için kullanılan önemli yedek parçalar arasındadır. Rulmanlar farklı tip, boyutlarda üretilir. Bu nedenle, ihtiyaca uygun parçanın seçilmesi için makine türünü, asansör tipini esas almak gerekir.

Baskılı Devre Kartları

Baskılı devre kartları forkliftin elektronik sisteminin çalışmasında görev alan parçalardır. Sistemin beynini oluşturan devre kartları çalışma sırasında veri işleme faaliyetlerini gerçekleştirir. Bunun yanı sıra, bileşen sensör okuma, bataryanın durumunu gösterme, monitördeki verileri toplama, hız ölçme gibi farklı işlevleri ile öne çıkar.

Zincirler

Zincirler, makinenin en fazla basınç altında çalışan parçalarıdır. Bu nedenle, yedek parçanın tasarımı, kalitesi ile dayanımının yüksek olması, kullanım ömrünün uzun olması önemlidir. Kullanım şartları, uygulama ortamlarına göre zincirlerin aşınmaya dayanıklı, güvenli ve güçlü yapıda olması gerekir.

Lastik ve Tekerler

Lastik ve tekerler forkliftin dengesinin sağlanması, hareket ettirilmesindeki en önemli parçalar arasındadır. İş güvenliği, makine performansı açısından kullanım yerine, zemin tipine göre lastik, teker türü seçilmelidir.

Elektronik Bileşenler

Elektronik bileşenler, makinenin yönetim sistemini oluşturur. Elektronik üniteler arasında iletişimin sağlanması, komutların yerine getirilmesi, makinenin fonksiyonlarının gerçekleştirilmesinde elektronik bileşenler beyin görevi görür.

Ataşman

Forkliftlerde farklı yüklerin taşınması amacıyla kullanılan ilave ekipmanlardır. Makinenin farklı ağırlıkları yük tipine göre taşımasını kolaylaştırmak, aynı zamanda iş güvenliğinin artırılması amacıyla kullanılır.

Çatal

Çatal, forkliftler ile yük arasında köprü görevi görür. Hem makinenin mekanik ömrü açısından hem de iş güvenliği açısından önemli işleve sahiptir.

Kabin

Kabinler, hem operatörü hem de makinenin tüm bileşenlerinin olumsuz dış hava koşullarından, çevresel etkenlerden korunmasını sağlar. İş güvenliğinin sağlanmasında makinenin en temel bileşenidir.

Bakım ve Filtre Malzemeleri

Bakım ve filtre malzemeleri makinenin arızalarının önlenmesi amacıyla kullanılan parçalardır. Düzenli aralıklarla filtre ve bakım malzemeleri kullanılarak makinenin kullanım ömrü uzatılabilir, verimliliği artırılabilir.

Forklift makineleri için ihtiyacınız olan yedek parçaları Partsbul aracılığıyla inceleyebilir, hızlı ve kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.