İstif Makinesi Nedir?

05-09-2022 02:07
İstif Makinesi Nedir?

İstif makineleri, depolama, bir noktadan diğer noktaya ürün taşıma, yük indirip- bindirme, yüksek noktalara ürün taşıma gibi işleri gerçekleştirebileceğiniz endüstriyel iş makineleridir. Dış alanlarda kullanılmazlar. Forkliftin hareket edemediği, depo ve dar alanlarda rahatlıkla manevra yapıp, hareket edebilir. Buda istif makineleri için kullanım kolaylığı sunar.

Genellikle, soğuk hava depoları, lojistik, sanayide, kargo firmalarında, tekstil, inşaat, ve çeşitli sektördeki işletmelerin depolarında kullanılmaktadır. Kullanım alanı ve gereksinimlere göre uygun istif makinesi tercih edilmelidir.

Manuel, yarı akülü, tam akülü( platformlu tam akülü, platformsuz tam akülü ) modelleri mevcuttur.

Manuel istif makineleri:

Bu makinalarda kaldırma ve ittirme kullanıcı tarafından gerçekleştirilir. Çok ağır ve yoğun çalışma gerekmeyen işletmeler bu ürünü tercih edebilir. Ücret bakımından en uygun istif makinasıdır. 1500 kg a kadar taşıma kapasiteleri vardır.

Yarı akülü istif makineleri:

Aracın yürüme işlemini kullanıcı yaparken, yük kaldırma işlemi akülü/elektrikli sistem tarafından gerçekleştirilmektedir. Kaldırma işlemini kolaylaştırmak için buton vardır. Bu buton sayesinde hızlı ve pratik şekilde kaldırma işlemi gerçekleştirilir.

Tam akülü istif makineleri:

Bu istif makinelerinde, yürütme ve kaldırma işlemleri tamamıyla akü/elektrik gücüyle gerçekleştirilir. Maksimum 2 ton kapasiteye kadar yük kaldırabilirler. 6 metre yüksekliğe kadar kaldırma kapasiteleri vardır. Taşıma kapasitelerinin yüksekliği, tam elektronik olmaları nedeniyle forklift çalışmasına uygun olmayan alanlarda tercih edilirler. Ergonomiktirler. Kolay hareket edebilirler. Katlar arası geçiş yapabilirler. İstif makineleri içinde, en yüksek fiyatlı grup olmasına rağmen, aynı zamanda forklifte göre de uygun fiyatlıdırlar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.