Neden Poliüretan Teker tercih etmelisiniz?

05-09-2022 01:52
Neden Poliüretan Teker tercih etmelisiniz?

Poliüretan nedir?

Dr. Otto Bayer tarafından, ilk kez 1937 yılında endüstri alanında kullanılmaya başlanmıştır. Poliüretan bir petrol türevidir. Polimer grubundandır. Poliol ve izosiyanat birleşenlerin kimyasal işlemlerden geçmesi sonucu oluşur. Dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü bir malzemedir.

Poliüretan teker ve özellikleri.

Yapılarından dolayı az ses çıkarırlar. Döküm tekerlerde bu ses oldukça fazladır. Bozuk zeminlerdeki darbeleri yumuşatarak, kullanım sırasında daha az sarsılmasını sağlar.

Yük taşıma kapasitesi oldukça yüksektir. Kauçuk lastiklerden ayıran en önemli özellik budur. Özellikle forkliftlerde, yüksek ağırlıkta yükler taşındığı için tekerlek malzemesinin dayanıklı olması, tercih edilmesindeki en önemli etmendir.

Sürtünme kuvveti yüksek bir materyaldir. Bu sayede yer tutuşu yüksektir. Islak ve kaygan zeminlerde daha fazla yer tutuşu sağlar.

Poliüretan tekerler, baskıyı geniş bir alana yayarlar. Böylece yük bir yere direk etki etmez. Zemin de bundan zarar görmez. Zeminin zarar görmesi istenmediğinde kullanılırlar.

Poliüretan tekerler, genelde sirkülasyonun fazla olduğu alanlarda kullanıldığı için, uzun ömürlü olması gerekir. Aşınmaya karşı son derece dayanıklı bir malzeme olması bu sebeple kullanımını arttırıyor.

Zeminde leke bırakmaz.

 Tekerleri incelemek için tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.