Pim Çeşitleri Nelerdir?

05-09-2022 02:25
Pim Çeşitleri Nelerdir?

Pim Çeşitleri Nelerdir?

Forklift, insan gücüyle taşınamayacak kadar ağır olan yüklerin bir araca veya rafa yüklenmesi için kullanılan iş makinesidir. Endüstriyel alanların büyük bir çoğunluğunda kullanılabilen forkliftler, tasarımlarına göre ayrışmaktadır. Çalışma süreçlerini hızlandıran ve oldukça işlevsel olan bu makinalar, düzenli olarak bakıma ihtiyaç duymaktadır. Yedek parça değişimi ve bakımı, aksatılmamalı ve kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmalıdır. Forklift yedek parçaları sayılamayacak kadar fazla olsa da önemli malzemelerden biri pimdir. Pimler;

·Makinalardaki parçaları sabitleyerek kaymalarına engel olur ve bu parçaları merkezler.

·Genellikle çelikten yapılan pimlerin bronz, sarı, bakır veya alüminyum gibi malzemelerden de yapıldığı bilinmektedir.

·Yerinden sökülse dahi parçalar önceki haline hiçbir hasar almadan dönebilmektedir.

·Pimler, birbirinden farklı forklift araçlarında kullanılacakları için şekilleri ve tasarımlarına göre ayrışmaktadır.

·Pim çeşitleri; farklı şekil, kalınlık ve uzunlukta olabilir.

Bağlantı işlevi gören yedek parçalardan olan pimleri satın almanız gerekiyorsa, "Pim çeşitleri nelerdir?” sorusunun cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Konik Pimler

Konik pim çeşitleri, merkezleme işlevi için en iyi performansa sahiptir. 1:50 konik ölçüsünün kullanılmasıyla elde edilmekte ve istenildiği kadar sökülüp takılabilmektedir. İçten veya dıştan vidalamaya uygun çeşitleri de bulunan konik pimler, somun veya tornavida kullanılarak sıkılabilir. Özellikle gevşemeye karşı son derece emniyetli oldukları bilinmektedir.

Konik pimler, en maliyetli yedek parçalardan biridir. Bunun nedeni, merkezleme işlemi için hazırlanarak birlikte delinen parçaların, raybanlanarak son halini almasının ardından pimin yerleştirilebilmesidir.

Yaylı Pimler

Yaylı pim çeşitleri, monte edildikleri yerde yaylanarak sıkıca durmaktadır. Genellikle çelikten üretilir, fakat bazı durumlarda bakır, ahşap, alüminyum veya pirinçten de imal edilebilir. Yaylı pimlerin, bağlantı amacıyla kullanılacağı parçalara yerleştirilebilmesi için ilk olarak matkapla delik açılması gerekir. Ardından yaylı pim, açılan deliklere çakılarak monte edilir.

Silindirik Pimler

Merkezleme işlemleri için tercih edilen silindirik pim çeşitleri, farklı şekillerde karşımıza çıkar. Düz, konik veya yuvarlak uçları olabilir. Maliyeti diğer pimlere göre daha yüksektir. Bunun nedeni, pim deliklerinin hassas ve toleranslı olarak işlenmesinin gerekmesidir. İşlemin ardında silindirik pimlerin yerleştirileceği yüzey pürüzsüz olmakta, bu nedenle de titreşimle birlikte gevşeyebilmektedir.

Maşalı Pimler

Maşalı pimler, somunların yerlerinden çıkmasına engel olur. Silindir veya yassı biçimlerde olabilir. Maşalı pimlerin sıklıkla çatal pim veya kupi olarak da adlandırıldığı bilinmektedir.

Çentikli Pimler

Çentikli pimler, raybalanma gerekmeden pim deliklerine monte edilebilen parçalardır. Çevrelerinde farklı boyutlarda olabilen üç çentik bulunmaktadır. Matkapla delik açılmasının ardından yerine çakılan çentikli pimler, istendiğinde sökülüp takılabilir. Bu da monte edilen alanların zamanla hassasiyetlerinin azalmasına neden olur.

Gergi Pimler

Doğrudan parça üzerine sabitlenebilen gergi pimleri, yerleştirilecekleri pim deliklerinden daha büyüktür. Çelikten üretilen bu parçaların çapları, sabitleneceği delikten daha geniş olduğu için kendiliğinden yerinden çıkması mümkün değildir. Çünkü gergi pim içeride çok fazla sıkıştığından kilitlenmektedir.

Pim Çeşitleri Fiyatları

Pim çeşitleri fiyatları, parçanın adeti ve işlevine göre farklılık gösterir. Bu nedenle, net ve ortak bir fiyat bilgisi vermek doğru olmayacaktır. Çelik pim çeşitleri başta olmak üzere, forklift yedek parçalarına web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Partsbul olarak, pim çeşitlerimiz ve kampanyalarımıza da göz atarak son kararınızı verebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.